Χρήσιμα άρθρα

Βασικός εξοπλισμός κουζίνας εστιατορίου

Βασικός εξοπλισμός κουζίνας εστιατορίου: Η απόλυτη λίστα ελέγχου

Ανοίγετε εστιατόριο; Υπάρχουν ένα εκατομμύριο πράγματα που πρέπει να σκεφτείτε και κανένα εστιατόριο δεν θα λειτουργεί ακριβώς με τον ίδιο τρόπο. Ένα κρίσιμο μέρος περιλαμβάνει τη δημιουργία μιας λίστας εξοπλισμού κουζίνας εστιατορίου που αντικατοπτρίζει τις ανάγκες της επιχείρησής σας. Ο εξοπλισμός ενός εστιατορίου διασφαλίζει ότι η ομάδα σας μπορεί να προετοιμάσει, να μαγειρέψει, να ψήσει, να πλύνει και γενικά να εκτελέσει τις γαστρονομικές πτυχές του εστιατορίου, μέρα με τη μέρα.

Αυτή η λίστα εξοπλισμού κουζίνας εστιατορίου περιέχει τους κύριους τύπους εξοπλισμού εστιατορίου που θα χρειαστείτε για τη λειτουργία μιας εμπορικής επαγγελματικής κουζίνας.

Πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη πριν αγοράσετε εξοπλισμό κουζίνας εστιατορίου

Τα εστιατόρια χρειάζονται πολύ εξοπλισμό για να λειτουργήσουν. Όταν επιπλώνετε την κουζίνα του εστιατορίου σας, θα έχετε να κάνετε με μια εκτενή λίστα εξοπλισμού κουζίνας εστιατορίου. Υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν, αλλά μην βιαστείτε να αγοράσετε εξοπλισμό εστιατορίου πολύ γρήγορα. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να σκεφτείτε τι χρειάζεστε για τον χώρο σας και τον τύπο του εστιατορίου σας, τι μπορείτε να αντέξετε οικονομικά και από ποιον θέλετε να το αγοράσετε.

Όταν αγοράζετε εξοπλισμό κουζίνας εστιατορίου, αναζητήστε είδη υψηλής ποιότητας που θα αντέχουν στη συνεχή χρήση με τα χρόνια. Βεβαιωθείτε ότι τα είδη εξοπλισμού κουζίνας εστιατορίου που επιλέγετε έχουν νόημα για τη διάταξη της κουζίνας σας και τη ροή που οραματίζεστε για το πραγματικό μαγείρεμα.

Πριν ασχοληθείτε με τη λίστα εξοπλισμού κουζίνας του εστιατορίου σας, λάβετε υπόψη τα ακόλουθα:

1. Ποιότητα

Όταν αγοράζετε εξοπλισμό κουζίνας εστιατορίου, ξεκινήστε εξετάζοντας την ποιότητα. Σκεφτείτε εάν ο εξοπλισμός είναι ολοκαίνουργιος ή μεταχειρισμένος. Αν είναι καινούργιο, είναι από αξιόπιστο κατασκευαστή; Που φτιάχνεται; Από τι είναι φτιαγμένο; Αν ψάχνετε να αγοράσετε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιείται, σκεφτείτε πόσο παλιός είναι ο εξοπλισμός, από πού προέρχεται και σε τι μορφή είναι. Φροντίστε να ρίξετε μια ματιά στον εξοπλισμό αυτοπροσώπως πριν κάνετε την αγορά, ώστε να μπορέσετε επιθεωρήστε την εμφάνιση και τη λειτουργία για τυχόν ελαττώματα. Σκεφτείτε ποιους τύπους εξοπλισμού εστιατορίου θα χρησιμοποιείτε πιο συχνά. Για αυτά τα είδη, αγοράστε την υψηλότερης ποιότητας που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

2. Εξέταση χώρου

Πριν αγοράσετε εξοπλισμό εστιατορίου, αφιερώστε λίγο χρόνο κοιτάζοντας τα σχέδια της κουζίνας του εστιατορίου σας. Σκεφτείτε πώς θα κινηθεί η ομάδα σας στον χώρο και σκεφτείτε πώς θα πρέπει να είναι διαρρυθμισμένη η κουζίνα του εστιατορίου σας. Υπολογίστε πόσο χώρο θα έχετε για όλα όσα χρειάζεστε. Ο στόχος είναι να έχετε μια αποτελεσματική διάταξη που να ρέει καλά χωρίς να έχει υπερβολικό κόσμο. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε τις διαστάσεις κάθε εξοπλισμού για να βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να τον τοποθετήσετε όλο μέσα από τις πόρτες και στην κουζίνα.

3. Κόστος

Το κόστος αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο κατά την αγορά εξοπλισμού εστιατορίου. Αρχικά, σκεφτείτε ποια κομμάτια εξοπλισμού είναι πιο σημαντικά για εσάς. Ο εξοπλισμός κουζίνας εστιατορίου που γνωρίζετε ότι θα χρησιμοποιείτε καθημερινά εγγυάται υψηλότερη τιμή, καθώς θα θέλετε να αγοράσετε καλύτερη ποιότητα σε αυτά. Για τους άλλους, σκεφτείτε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα, όπως αναζητώντας εξοπλισμό πολλαπλών χρήσεων που μπορεί να κάνει πολλές εργασίες σε μία. Ένα παράδειγμα είναι ένας φούρνος συνδυασμού, ο οποίος μπορεί να μαγειρέψει με μεταφορά, στον ατμό ή με συνδυασμό και των δύο. Ένας άλλος τρόπος για να αποκτήσετε μια καλή τιμή είναι να αγοράσετε μεταχειρισμένα — απλώς φροντίστε να επιθεωρήσετε σχολαστικά τον εξοπλισμό πριν αγοράσετε.

4. Ευκολία στη χρήση και τον καθαρισμό

Όποιος κι αν είναι ο εξοπλισμός κουζίνας εστιατορίου που αγοράζετε, πρέπει να είναι λογικό για τους μάγειρες να χρησιμοποιούν μέρα με τη μέρα. Παρακολουθήστε βίντεο, μιλήστε με τους αντιπροσώπους πωλήσεων και προσπαθήστε να δείτε τον εξοπλισμό σε δράση για να διαπιστώσετε εάν θα είναι εύκολος στη χρήση του κάθε μέρα. Λάβετε υπόψη την εργονομία, την ευκολία στο άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών, τις επιλογές αποθήκευσης και τυχόν τεχνολογικά χαρακτηριστικά, τα οποία θα μπορούσαν να είναι χρήσιμα ή δύσκολα στη χρήση. Όσον αφορά τον καθαρισμό, αφιερώστε λίγο χρόνο για να ελέγξετε τον τρόπο καθαρισμού του εξοπλισμού καθημερινά, εβδομαδιαία και μηνιαία, ώστε να μπορείτε να σχεδιάζετε αποτελεσματικά την παράπλευρη εργασία για το προσωπικό. Ο εξοπλισμός από ανοξείδωτο χάλυβα είναι ιδιαίτερα εύκολος στη συντήρηση και μειώνει την πιθανότητα φιλοξενίας επικίνδυνων βακτηρίων. Αναζητήστε το σύμβολο NSF για να βεβαιωθείτε ότι ο εξοπλισμός πληροί τις πιστοποιήσεις ασφαλείας.

5. Επιλογή του σωστού προμηθευτή (εμάς δηλαδή)

Η επιλογή του σωστού προμηθευτή εξοπλισμού κουζίνας εστιατορίου συμβάλλει σημαντικά στη διασφάλιση ότι λαμβάνετε εξοπλισμό υψηλής ποιότητας στον οποίο μπορείτε να βασιστείτε. Οι καλύτεροι προμηθευτές θα σας βοηθήσουν στην επιλογή εξοπλισμού με πολλούς πόρους και χωρίς να σας κάνουν σκληρές πωλήσεις. Επιπλέον, φροντίστε να ρωτήσετε για βοήθεια σχετικά με την εγκατάσταση καθώς και πολιτικές για τις υπηρεσίες συντήρησης και επισκευής για την αναπόφευκτη ημέρα που ο εξοπλισμός σας χρειάζεται σέρβις.

6. Ασυνήθιστο στη χώρα μας, αλλά… Πρόσληψη ενός σχεδιαστή επαγγελματικής κουζίνας

Ειδικά αν φτιάχνετε ένα νέο εστιατόριο ή ανακαινίζετε πλήρως την κουζίνα, η πρόσληψη ενός επαγγελματία σχεδιαστή κουζίνας εστιατορίου μπορεί να βοηθήσει πολύ στο να βρείτε τον τύπο του εξοπλισμού κουζίνας εστιατορίου που χρειάζεστε. Ένας σχεδιαστής κουζίνας εστιατορίου θα σας μιλήσει για την ιδέα και το μενού σας και στη συνέχεια θα σας βοηθήσει να σχεδιάσετε μια κουζίνα που να έχει νόημα για τον χώρο σας και το φαγητό που θα μαγειρέψετε. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να απομακρυνθείτε από τον εξοπλισμό κουζίνας που δεν χρειάζεστε, εξοικονομώντας σας πολύτιμο χώρο και χρήματα.