Uncategorized

Πώς να Βελτιστοποιήσετε την Κουζίνα Σας

Πώς να βελτιστοποιήσετε την κουζίνα σας για να μειώσετε τους χρόνους αναμονής για ψηφιακές παραγγελίες

Με τόσα πολλά στη γραμμή αναμονής- οι επισκέπτες που περιμένουν εμπειρίες κατά παραγγελία, τον γρήγορο ρυθμό της τεχνολογίας, το αυξανόμενο κόστος και την αναστάτωση από κάθε τρίμηνο – τα εστιατόρια πρέπει να έχουν μια συντονισμένη κουζίνα για να ανταγωνίζονται.

Όσον αφορά τις παραγγελίες που γίνονται ψηφιακά, η μείωση του χάους πίσω από το σπίτι σημαίνει ότι το φαγητό τελειώνει πιο γρήγορα, οι εργαζόμενοι είναι πιο χαρούμενοι και η ζωή σας ως υπεύθυνος εστιατορίου είναι ευκολότερη.

Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζετε με τις ψηφιακές παραγγελίες και πώς η τεχνολογία κουζίνας, όπως μια πλατφόρμα διαχείρισης εστιατορίου από άκρο σε άκρο με ενσωματωμένο σύστημα παραγωγής κουζίνας και ψηφιακές οθόνες, μπορεί να σας βοηθήσει να τις ξεπεράσετε.

Πρόκληση Πρώτη: Απρόβλεπτες αυξήσεις στον όγκο παραγγελιών

Μην σας πιάνουν πλατυποδία όταν ενεργοποιείτε ή επεκτείνεστε σε νέα ψηφιακά κανάλια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε μια στρατηγική ώστε η κουζίνα σας να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματική και αποδοτική για να προσφέρει την καλύτερη εξυπηρέτηση και φαγητό στους πελάτες που παραγγέλνουν εντός ή εκτός του εστιατορίου σας. Αυτό σημαίνει αναζήτηση τρόπων βελτίωσης της απόδοσης και της ταχύτητας επαναλαμβανόμενων εργασιών στις γραμμές κατασκευής και μείωση των χρόνων ετοιμότητας για μεγάλους χρόνους μαγειρέματος. Η τεχνολογία της κουζίνας μπορεί να βοηθήσει με:

Παρέχοντάς σας πρόσβαση στα ιστορικά δεδομένα πωλήσεων που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να προβλέψετε το είδος και τον όγκο που πρέπει να έχετε προετοιμάσει και έτοιμο.

Έξυπνη δρομολόγηση παραγγελιών – Αυτό μπορεί να σημαίνει τη διαμόρφωση των στοιχείων που θα δρομολογούνται ανά ομάδα βίντεο, τερματικό ή λειτουργία παραγγελίας, ώστε οι παραγγελίες να δρομολογούνται στους σωστούς σταθμούς. Και εάν ένας συγκεκριμένος σταθμός χτυπηθεί, η εξισορρόπηση φορτίου μπορεί να δρομολογήσει αυτόματα την παραγγελία σε έναν άλλο. Οι οθόνες παραγωγής μπορούν να περιλαμβάνουν οδηγίες για την έναρξη και την ολοκλήρωση των ειδών διατροφής και οι οθόνες επιτάχυνσης μπορούν να περιλαμβάνουν οδηγίες για τη διαχείριση, τη συναρμολόγηση και την παράδοση οριστικών παραγγελιών – ειδικά εάν πρόκειται για παραλαβή ή παράδοση.

Εμφανίστε από πού προήλθε η παραγγελία, είτε σε κατάστημα, είτε σε πακέτο είτε με παράδοση, χρησιμοποιώντας χρωματική κωδικοποίηση ή εικόνες στην οθόνη της κουζίνας σας για να βοηθήσετε το προσωπικό να αναφέρει με ακρίβεια το χρονοδιάγραμμα.

Πρόκληση Δεύτερη: Προσθήκη επιπλέον παραγωγικής ικανότητας

Καθώς οι παραγγελίες εκτός έδρας (όσες παραγγέλλονται στο διαδίκτυο ή στο κατάστημα αλλά καταναλώνονται εκτός τοποθεσίας με φαγητό σε πακέτο ή παράδοση) συνεχίζουν να αυξάνονται, προκαλεί όλεθρο στις λειτουργίες του εστιατορίου, κατακλύζει το προσωπικό και δημιουργεί μεγαλύτερες ουρές στο κατάστημα – γεγονός που οδηγεί σε δυσαρεστημένους πελάτες. ​Μπορείτε να ανακουφίσετε λίγη από την πίεση με μερικούς τρόπους, χάρη στην τεχνολογία της κουζίνας:

Προσθέστε μια δεύτερη σειρά μάρκας αφιερωμένη στις ψηφιακές παραγγελίες. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία POS και την κουζίνα σας για να ελέγξετε τη σειρά προετοιμασίας και το χρονοδιάγραμμα και θα μπορούσατε να μειώσετε τους χρόνους αναμονής για παραγγελίες μέσω κινητού κατά περισσότερο από 60%.

Δημιουργήστε πολλούς σταθμούς έκθεσης. Ανάλογα με το πόσα κανάλια στο κατάστημα και τα ψηφιακά κανάλια έχετε, σκεφτείτε να έχετε δύο εκθεσιακούς σταθμούς που τους τμηματοποιείτε ανά κανάλι, ώστε να μπορείτε να ενεργοποιήσετε διαφορετικές συσκευασίες ή εμπειρίες πελατών.

Σκεφτείτε μια κουζίνα εκτός έδρας αφιερωμένη σε ψηφιακές παραγγελίες. Αυτές ονομάζονται «σκοτεινές» ή «φάντασμα» κουζίνες—και μπορούν να βελτιστοποιήσουν τη χωρητικότητα σε ολόκληρη την επωνυμία σας. Και η σωστή τεχνολογία κουζίνας μπορεί να ενσωματώσει τόσο την κουζίνα-φάντασμα όσο και το πλήρες εστιατόριο, κάνοντας τις λειτουργίες ακόμα πιο αποτελεσματικές.

Πρόκληση Τρίτη: Διαχείριση του χάους και της επικοινωνίας στο σπίτι

Ο όγκος των ψηφιακών παραγγελιών μπορεί επίσης να δημιουργήσει εμπλοκές κορμών στην τραπεζαρία σας ή στις περιοχές παραγγελιών (μπροστά του σπιτιού σας ή FOH), καθώς τόσο οι πελάτες όσο και οι οδηγοί παράδοσης περιμένουν τις παραγγελίες τους. Χωρίς να σχεδιάζετε πώς να μεταμορφώσετε το FOH σας και να συνδέσετε την κουζίνα σας με το FOH σας, μπορείτε να διακινδυνεύσετε να επηρεάσετε αρνητικά την ικανοποίηση των πελατών σας. Η τεχνολογία της κουζίνας μπορεί να εξομαλύνει το χάος FOH σας βοηθώντας σας να επικοινωνείτε υπερβολικά, ώστε να μην αφήνετε ποτέ τους επισκέπτες να μαντεύουν:

Αποστολή SMS/μηνυμάτων κειμένου. Συμπληρώστε τις παραγγελίες όταν τελειώσουν. Και, εάν είναι ενσωματωμένο στο σύστημα POS σας, στείλτε αυτόματα μηνύματα κειμένου στην κινητή συσκευή των πελατών σας για να τους ενημερώσετε ότι η παραγγελία τους είναι έτοιμη.

Μεταμορφώστε το FOH σας με ψηφιακές οθόνες. Εμφανίστε τον αριθμό παραγγελίας του πελάτη σας, το όνομα και την κατάσταση της παραγγελίας για να δείξετε στους καλεσμένους σας—και στους οδηγούς παράδοσης—την κατάσταση της παραγγελίας τους και πού να παραλάβουν για να μειώσετε τις διακοπές FOH. Μπορείτε επίσης να διαφημίσετε προσφορές σε πελάτες που περιμένουν.

Πρόκληση Τέταρτη: Τι να κάνετε με τα δεδομένα της κουζίνας σας

Με την εμφάνιση των έξυπνων ψυγείων, φριτέζων και άλλων, πολλά εστιατόρια χρησιμοποιούν τα δεδομένα που διατρέχουν τις συσκευές κουζίνας τους με νέους τρόπους. Και είναι πραγματικά θέμα χρόνου και αποθέματος: πόσος χρόνος χρειάζεται για να παραγγελθεί, να προετοιμαστεί και να παραδοθεί ένα πιάτο. Πώς αποδίδει το προσωπικό, αποκλίσεις χρόνου μαγειρέματος και πολλά άλλα. Χρησιμοποιήστε την τεχνολογία της κουζίνας σας για να σας βοηθήσει:

Μετρήστε την υγεία της κουζίνας σας. Όταν η κουζίνα σας είναι συνδεδεμένη, μπορείτε να μετρήσετε τον τρόπο με τον οποίο οι παραγγελίες εκτός καταστήματος επηρεάζουν την ταχύτητα εξυπηρέτησης, να εντοπίσετε σημεία συμφόρησης και να κάνετε αλλαγές προσωπικού ανάλογα με τις ανάγκες. Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε τις μετρήσεις της κουζίνας σας σε συνδυασμό με τις μετρήσεις και τα κενά για να βρείτε τρόπους μείωσης της σπατάλης ή να χρησιμοποιήσετε το χρονόμετρο οδήγησης για να ανταμείψετε το γρήγορο προσωπικό της κουζίνας.

Βελτιώστε την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων σας. Εγκαταστήστε συσκευές παρακολούθησης θερμοκρασίας και υγρασίας με ενσωματωμένο σύστημα ειδοποίησης για να αποφύγετε την αλλοίωση του προϊόντος στους ψύκτες σας, να γνωρίζετε εάν οι πόρτες του ψυγείου δεν είναι κλειστές σωστά—προλαμβάνοντας τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας—και πολλά άλλα.

Με τη μετέωρη άνοδο των ψηφιακών παραγγελιών, είναι ακόμη πιο σημαντικό να δίνετε προσοχή στις λειτουργίες της κουζίνας σας, ώστε να μην αποξενώνετε τους επισκέπτες σας στο κατάστημα ενώ εκπληρώνετε αυξανόμενες ψηφιακές παραγγελίες. Και εδώ ακριβώς μπορεί να βοηθήσει η σωστή τεχνολογία κουζίνας.